מתודולוגיית 3X3
- מאת Leave a Mark
- 04/06/2022
הנשק הסודי של המרצים המובילים בעולם – שימוש בשלושה עקרונות שבונים סיפור. קבלו הצצה למתודולוגיה הייחודית של Leave a Mark שמובילה את מהפכת הסטוריטלינג בישראל.
תגידו, בכמה פגישות אתם משתתפים בשבוע? אחת? שתיים? שלוש מדי יום? כל החיים שלכם הם בעצם פגישה אחת גדולה? כן, אנחנו מכירים את זה – עולם העבודה המודרני דורש המון תקשורת בין אנשים. כל פגישה אמורה להשיג משהו, ובכל פגישה יש לכם מטרה אחת חשובה: לגרום לאנשים להאזין למה שיש לכם לומר. אבל עם כל כך הרבה פגישות, אנשים ומטרות, לא תמיד קל להאזין, להפנים ולזכור את מה שאמרתם.
חקרנו ב-Leave a Mark את נושא התקשורת העסקית, וגיבשנו מסקנה שרלוונטית לכל אינטרקציה:
אנשים צריכים לצאת מהפגישה (ולא משנה מה הנושא שלה) עם שלושה מסרים שהם ייקחו איתם הלאה ויובילו אותם לפעולה. יותר משלושה מסרים קשה לזכור וקשה להעביר באופן ברור.
לצד זאת, כדי שמסר ייחקק בראש, הוא צריך להיות סיפורי. הרצאה על "הסיבות לכך שיש להגדיל את התקציב למחלקת השיווק" אף אחד לא יזכור. אבל אם ההרצאה הזו תכלול סיפור מצחיק / מרגש / מסקרן, המסר ייחקק בראשם של הנוכחים.
מתודולוגיית 3X3 היא שיטה להעברת מסר בצורה חזקה וזכירה, שעושה שימוש בשלושה סוגי ביסוסים:
הביסוס הממלכתי: נתון מרשים (אחד מכל שלושה אנשים בישראל מכיר את האפליקציה שלנו!) או הוכחה רשמית ובלתי ניתנת לערעור (זכינו בפרס ישראל לשנות 2052!) שמעידים על חוזק הטיעון שלכם.
הביסוס האנושי: טיעון רגשי או סיפור אנושי שיגרמו למאזינים להאמין לטיעון שלכם גם דרך הלב ולא רק דרך השכל. למשל, כמה פעמים קרה לכם שעמדתם בתור לדואר וחיפשתם מה לעשות עם עצמכם עד שיגיע תורכם? נכון שזה מעצבן? אז האפליקציה שלנו תפתור לכם את…
הביסוס הפיקנטרי: סיפור מצחיק, משפט מפתיע, חידה מאתגרת, כל דבר שיגרום למאזינים לצאת מהפגישה עם פאנץ' שאי אפשר לשכוח. למשל, זוכרים מה קרה בשבוע שעבר, כשיואב ממחלקת השיווק אכל פסטה באיטליה ומאז הוא קורא ללקוחות שלו "ספגטי" ו"לינגוויני"?
אבל לא לכולם יש סיפורים מוזרים על פסטה!
נכון, אבל עם קצת תרגול גם אתם תהיו מסוגלים למצוא סיפורים שיעבירו את המסר שלכם. זה בדיוק מה שאנחנו עושים בסדנת הסטוריטלינג שלנו: לומדים לעומק את מתודולוגיית 3X3 כולל כל שיטות העבודה שיאפשרו לכם לבנות את הסיפורים שלכם בצורה זכירה ומבוססת מדעית, להתאים את הסיפורים הנכונים למסר שאתם מעבירים ולקהל שלכם, ולהשתמש בסוגי הביסוסים השונים בצורה שוטפת ומעניינת שאפילו תתאים למצגת שתלווה את ההרצאה.
באיזה סיפור להתחיל את ההרצאה שלי? איך להציג את עצמי בצורה זכירה? איך לגרום לקהל להאזין לכל מה שאני רוצה לומר? מה כוללת מצגת מוצלחת? מה מגיע קודם – סיפור מצחיק או סטטיסטיקות חשובות? איך אגרום לסיפורים שלי להישמע רלוונטיים ומשכנעים? אפשר ללמוד את כל זה (ועוד!), ולגשת לפגישות הבאות שלכם בתחושת ביטחון, עם תוכנית פעולה שתגרום לקהל שלכם להאזין, להפנים – וליישם.
אז בין אם אתם מנהלי צוות, סטארטאפיסטיות, עובדים שרוצים להתקדם ולהשפיע, עצמאיות, כותבים או מנכ"ליות – בואו ללמוד איך לגרום לאנשים לעצור לרגע בעולם עמוס גירויים, ופשוט להקשיב לכם.
צרו איתנו קשר ונדבר על הכנס הבא שלכם
בדרך לפגישה? אל תשכחו את הכובע שלכם
זה לא סוד שארגונים וחברות ׳מבזבזים׳ שעות על גבי שעות בפגישות שלא משיגות את מטרתן. לכולנו כבר יצא להיכנס לפגישה שבה כולם הסתכלו זה בזה במבוכה ולא ידעו מה לעשות. אנחנו חושבים שזה מובן מאליו – אבל לפעמים כולנו שוכחים – להיכנס לפגישה מוכווני מטרה – עושה את כל ההבדל. בואו נדבר על שינוי ה-Mindset שלכם ואיך עושים את זה.
סכסוכים בין העובדים: יש מה לעשות
כולנו רבים מדי פעם. מתווכחים עם חברים, מסתכסכים עם בני הזוג, וכן – גם יוצרים מתחים מול העמיתים לעבודה. כשאנשים מנסים להשיג מטרות ביחד נוצרים ויכוחים וחיכוכים, וכל עוד הם מנוהלים נכון אין סיבה לפחד מהם. לכן, השאלה שאנחנו רוצים לדבר עליה כאן היא לא "איך נמנע סכסוכים?" אלא "איך ננהל סכסוכים בצורה בריאה ומצמיחה?"
ככה תעבירו משוב אפקטיבי (ותישארו בחיים)
יש מנהלים שמשוב בא להם בקלות… ויש מנהלים שרק מהמחשבה על הצורך לתת משוב לעובד יעדיפו לעזוב את העבודה ולהגר לאוסטרליה. מדובר בפרוצדורה מורכבת: משוב דורש מאיתנו פעמים רבות לגעת בנושאים שליליים, למתוח ביקורת ולהעיר את העובדים שמולנו למציאות. החדשות הטובות הן שמתן משוב זו אמנם משימה מאתגרת, אבל עם קצת תרגול אפשר לצלוח אותה – ולהפוך אותה לשיטה מוצלחת לחיזוק הקשר ביניכם לבין העובדים שלכם. בואו נדבר על זה.