הדבר היחיד שקבוע הוא שינוי
לא רק ששום דבר לא נשאר סטטי, אלא שקצב השינוי רק הולך ומתגבר ככל שהטכנולוגיה מתפתחת. ערכים ונורמות, שמשתקפים בהרגלי הצריכה, מתפתחים ומשתנים. שיפורים טכנולוגיים באים לעולם ותופסים יותר נתח שוק עם כל שנה שחולפת (וזה המקום להזכיר שכמות המידע הדיגיטלי מכפילה את עצמה כל שנתיים…).
יש אנשים וארגונים שרואים בזה איום ויש שרואים בזה הזדמנות, לכן הדרך שבה אנחנו חווים שינוי תקבע את רמת הביצועים שלנו בעתיד. הנה שלוש דוגמאות לאנשים וחברות שלא מפחדים להסתכל לשינוי בלבן של העיניים, כל חברה והנסיבות שלה, ויש מאחוריהם שנים של עשייה וחדשנות עסקית שכולנו יכולים להעריך וללמוד ממנה:
שינוי תרבותי
חברת Mattel, יצרנית בובת ברבי האייקונית, התאימה את מוצר הדגל שלה לרוח הזמנים – לא עוד ברבי בלונדינית, לבנה, במידות גוף לא הגיוניות. כיום החברה מייצרת מגוון בובות, במידות ריאליסטיות, בגוונים שונים של עור, שיער ועיניים ועם עולמות תוכן שלא מגמדים את יכולות האישה כמו בעבר אלא מעצימים אותה ומעניקים מודלים בריאים לחיקוי עבור ילדות קטנות. צפו בסרטון כדי לראות בדיוק עד כמה ברבי השתנתה עם השנים.
שינוי בהרגלי הצריכה
דוגמא נוספת לארגון שלא מפסיק לחדש ולקחת החלטות אמיצות כדי להבטיח את מקומו בפסגת הייצור העולמית היא חברת Dyson. רק השבוע, הכריז ג’יימס דייסון, מייסד החברה שמייצרת את אחד משלושת שואבי האבק הנמכרים ביותר בעולם, שהם יתחילו לייצר מכוניות חשמליות בסינגפור (המכוניות מתוכננות לצאת לשוק ב-2021). כבר שנה שעברה החברה החליטה למנף את היכולות שלה ב-R&D וייצור של מנועים חשמליים לטובת הקטגוריה החדשה והצומחת בקצב מהיר של רכבים חשמליים. עם מתחרות כמו Tesla, Apple ויצרניות הרכב הוותיקות, להשיג נתח שוק משמעותי לא יהיה דבר קל.
שינוי טכנולוגי
זוכרים את פוקימון מהילדות (אנחנו היינו מעריצים שרופים של פיקצ’ו… כמו כולם, לא?)? הלהיט ההיסטרי שייצר הכנסות מטורף דרך תכנית הטלוויזיה, בובות, קלפי משחק ומה לא?! עם הזמן הטרנד דעך אבל כולנו הרגשנו את הקאמבק האדיר שלהם, שהתאפשר בזכות צמיחת שוק ה-casual gaming במובייל, עם השקת המשחק Pokemon GO.
המשחק כבש את טבלאות דירוגי ההורדות, הכניס לחברה ערימות של מזומנים והחזיר אותה להיות רלוונטית בקרב עשרות מיליוני מעריצים חדשים ברחבי העולם.
אין מה לעשות, בעסקים, כמו בכל תהליך אבולוציוני אחר, כדי להתקדם, להתפתח ולהמשיך להתקיים, אנחנו בתור יזמים ובעלי עסקים חייבים לדעת להסתגל לשינויים.
אז איך אתם מרגישים לגבי שינויים?